Vale Garden Houses Square Logo
For those who appreciate the difference
Drone view of London townhouse orangery

Total transformation of a tired Edwardian house with a mishmash of rear extensions

Case Study #33

Our client was kind enough to share their experience with us and are absolutely thrilled with how this orangery has completely transformed their home

Before picture from outside

Our Client's Comment

“When we bought the house, it had a lower-level kitchen which felt very separate and surprisingly dark for a south facing room. This project presented an opportunity to create a single area for cooking, dining, relaxing and laundry, with views of the playroom and bifold access to the garden. We intended for the look of the extension to be traditional and timeless. However, with a young family we needed the interior to be a practical, versatile and playful space.

In choosing Vale, we knew we would be pleased with the final look and feel of the space. It meant that the architectural details didn’t need explaining. Working with Vale also gave us confidence in terms of quality, fit and customer service.”

Project before picture
London townhouse orangery watercolour
Dimensions : 8m x 5m
Colour of Both : Wild Mink (Exterior), Wilk Mink (Interior)
Open plan townhouse orangery

“Our designer from Vale had a great eye for balance and proportion and listened to all of our ideas. The design transformed the muddled rear extension into an extremely elegant garden room. The French doors are beautiful and marry perfectly with the rest of the house and, with the roof lantern, they give the feeling of summer even on the gloomiest of days.”

View from kitchen orangery out of bifold doors

“We wanted the internal spaces to be practical, versatile and playful. We have added bright colours, lots of greenery and a few whimsical touches like indoor swings. We expect the room will evolve with us and may include a study area or piano in the future.”

Orangery with bifold doors
View from outside in to the orangery
View looking from kitchen into open plan orangery

“It is difficult to overstate the difference the orangery has made to the look, feel and enjoyment of the house.

It is certainly our favourite room and the setting for most of our family activities.

It is an ex-tremely happy space.”

View of london townhouse orangery with bifold doors open

Similar Case Studies

Dual level orangery and rooflights transform a London townhouse

Read Case Study

How adding a garden room can be crucial to a refurbishment plan

Read Case Study