Vale Garden Houses Square Logo
For those who appreciate the difference
Bespoke replacement conservatory

WHEN IT’S TIME TO REPLACE OLD WITH NEW

A draughty 1990’s conservatory has been replaced with a stylish structure that complements the property and will stand the test of time. The interior was furnished by our interiors department.

Case study before picture

Our clients had lived with a draughty old and poorly ventilated conservatory for many years, struggling to use it in the winter and summer alike.

Their decision to invest in a complete replacement gave them the opportunity to create a garden room they could use all year round, and also make immeasurable improvements to the aesthetics of the house with the design of a new structure.

Choosing Vale also provided our clients with the opportunity of creating a truly unique interior, a light and brightly furnished space from which to enjoy views of their lovely garden.

Project before picture
Dimensions : 4.7m x 7.4m
Colour : Mud Pie (Exterior), Mud Pie (Interior)
Watercolour of bespoke conservatory
conservatory with interior by vale
Eight panel glazing bar design

An eight panel glazing bar design to the top of the windows within a classical framework nod towards the leaded windows and stylish prominent fascia adorning the house.

close up window detail

Our interior designer created a unified scheme, drawn from a palette of greens and creams. Handcrafted furniture and luxury fabrics create a sophisticated haven and fill the space with a dignified air.

conservatory interiors design scheme
conservatory detail 1
conservatory detail 2

Folding doors allow the room to open onto the terrace area, providing the room with a greater sense of connection with the outdoors. Blinds help provide shade in the height of summer.

conservatory with interior by vale

Similar Case Studies

Traditional bay fronted Edwardian conservatory with bifold doors in Surrey

Read Case Study

Georgian orangery adds character to this period property

Read Case Study