Vale Garden Houses Square Logo
For those who appreciate the difference

Charming bay fronted Edwardian conservatory furnished by our interiors department

Case Study #8

The grand proportions of this faceted orangery with deep eaves, subtly reflect the geometry and detail of this beautiful Edwardian house.

Despite the many outstanding architectural features on this beautiful Edwardian property, there remained a corner of the house that would benefit from a structural embellishment.

Our designer did not hold back on creating this garden room of grand proportions and intricate detail that reflected the many features and joinery on the house.

A dual level bespoke orangery with rooflights in a london townhouse
Dimensions : 7m x 4.6m
Colour : Lighthouse (Exterior), Sugar Beet (Interior)
A dual level bespoke orangery with rooflights in a london townhouse

The whole of the interior was supplied by our interiors department including the hand carved and hand painted Italian tables and sofas.

Learn More About Interiors by Vale

This garden room is the most used room in the house for it’s light and airy atmosphere, and is in stark contrast to the formality of other rooms in the home. The orangery is used as a place for relaxing and a dining table takes centre stage in the projecting bay.

The curved detail to the doors mimic joinery on internal screens, whilst the deep entablature with dentil detail and facetted and recessed corner columns are designed to add interest and grandeur to the structure.

Similar Case Studies

Orangery addition and space that creates the feel of continental living

Read Case Study

Georgian orangery with bifold doors brings the outside in

Read Case Study